Редактор: Юлия Георгиева e-mail: [email protected]кадър бТВИмам редица критики към бюджета на

...
Редактор: Юлия Георгиева e-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bgкадър бТВИмам редица критики към бюджета на
Коментари Харесай

Милен Велчев: Грешките в новия бюджет са детските надбавки и пенсиите

Редактор: Юлия Георгиева 

e-mail: [email protected]

кадър бТВ

Имам редица рецензии към бюджета на страната за идната година. Сред тях да вземем за пример не е това, че се предлага рекордно огромен недостиг, тъй като всички знаем, че европейските страни също възнамеряват в идващите години изключителни разноски. 

Това разяснява в ефира на бТВ Милен Велчев.

В този бюджет ме тормози повишението на разноските за години напред. Говоря за нарастването на пенсиите с до 20%, тъй като това следва до какъв брой е стабилно и какви мини ще заложи за идващото държавно управление, което и да е то. Начинът, по който се предлага това нарастване на пенсиите, търпи обилни рецензии. Например това, че по-високите пенсии се усилват с доста по-малък % в сравнение с ниските, доста специалисти споделиха, че това води дългослочно до разрушение на тласъците за пълноценно присъединяване в осигурителната система и недеклариране на същинските приходи, разяснява Велчев.

Има съображение да се предложи догадка, че бюджета за следващата година е избирателен, само че въпреки това опита на няколко държавни управления през предишните години демонстрира, че такива предизборни разходи, изключително в обществената област, не носят резултати. Например в държавното управление на Иван Костов бяха увеличени с 20% пенсиите, само че това напълно не докара до положителни резултати за него. Подобен беше опита и на държавното управление на Тройната коалиция, когато под натиска на Българска социалистическа партия пенсиите бяха вдигнати безпричинно бързо и спомняте си министър председателят Борисов след това какви неща наговори по този въпрос, напомни той.

Грешка в този бюджет са и детските надбавки, това че те се разгръщат върху всички родители без значение от обществената потребност. Моят наследник да вземем за пример не виждам причина да е подпомаган с 40 лв. на месец, уточни той.

Не изпитвам завист на идващия финансов министър, тъй като той ще би трябвало да предложи редица ограничения за излизане от дълговата серпантина. Ако това не стане, тогава към този момент в действителност ще влезем в дългова серпантина при идващото държавно управление, разяснява Велчев.  

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР